ISO 9001:2015 gecertificeerd

Laat je je certificeren omdat de klant het vraagt of omdat je jouw bedrijf beter gestructureerd wilt hebben? Directeur Robert van Teeffelen was hier duidelijk in: omdat wij ons willen blijven verbeteren en gewoon goede producten willen leveren. En met deze motivatie heeft Lion Lasers op 20 november 2017 zijn ISO 9001:2015 certificaat ontvangen.

Sommigen ervaren ISO 9001 als een last: extra formulieren, werkzaamheden moeten anders en een auditor die in je nek hijgt. In dat geval heb je het verkeerd begrepen. ISO 9001 is er niet om de medewerker meer werk te bezorgen, maar juist om het werk efficiënter te maken. Door de klantwensen correct vast te leggen en deze gedurende het productieproces te borgen, voorkom je fouten. En fouten herstellen kost tijd. Daarmee komen we ook gelijk uit bij het doel van ISO 9001: Door efficiënter te gaan werken wordt tijd bespaard en wordt de klant beter geholpen. En dat is wat Lion Lasers wil bereiken.

In het eerste kwartaal van 2017 is samen met Optimaal in bedrijf het kwaliteitsmanagementsysteem opgezet. De huidige werkwijzen werden onder de loep genomen en met een paar verbeteringen werden de werkwijzen vastgelegd in procedures. Hiermee kon kwaliteitscoördinator Ton in het tweede kwartaal aan de slag met interne audits en alle verbeteracties. Door Ton zijn harde werk en de gemotiveerde medewerkers die graag meedenken met verbeteringen, was Lion Lasers klaar voor de 1e audit in augustus. Na het bezoek van de kritische auditor van Lloyds kon Lion Lasers nog even de puntjes op de i zetten, zodat in november bij de 2e audit het certificaat behaald kon worden.

Dankzij de intrinsieke motivatie van de directie en de liefde voor structuur van de kwaliteitscoördinator blijft Lion Lasers verbeteren. Zij willen optimaal de werkzaamheden inrichten om de beste machines te kunnen bouwen. Zo kunnen zij nog beter de klant van dienst zijn.

Ook jouw productieproces optimaliseren?

Wil jij zelf ook het productieproces optimaliseren in jouw organisatie of heb je een andere vraag over lasermachines? Wij denken graag met je mee!