Veelzijdige lasersystemen

Onze Lion Laser lasersystemen zijn veelzijdig en hebben een hoge precisie in gebruik. Deze laser graveermachines en snijmachines worden daarom in veel verschillende branches ingezet

Lasersystemen in de industriële sector

Voor de industriële sector bieden onze krachtige lasersystemen een tal van oplossingen om het productieproces te innoveren en te verbeteren. Het nauwkeurig snijden, lassen, graveren en coderen van diverse materiaalsoorten is geen enkel probleem voor de systemen van Lion Lasers.

In de productie- en fabricage-industrie worden laser graveermachines en snijmachines veel gebruikt voor het snijden, markeren en graveren van een breed scala aan materialen. Lasers worden bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van onderdelen voor machines, auto’s, vliegtuigen en elektronica. Daarnaast ook voor het graveren van serienummers, logo’s en informatie op producten. Voor onze klant Secrid heeft een geautomatiseerde graveerlaser gezorgd voor een stijging in de productiecapaciteit en product traceability.

Lasers voor de medische sector

In de medische sector is traceerbaarheid een belangrijke vereiste. De identificatie zorgt voor betere
traceerbaarheid van hulpmiddelen en is in het belang van de patiëntveiligheid en het sneller opsporen van vervalsingen. Een aantal van onze klanten opereren in de medische sector. Speciaal voor de medische industrie ontwikkelden we de Lion Fiber Medical, dé markeerlaser speciaal voor het coderen of merken van medische instrumenten. Met een haarfijne laserstraal worden in luttele seconden uw kostbare instrumenten voorzien van een kleine datamatrix code, QR-code of zelfs een strak logo of automatische tekst.

Reclame en marketing

Lasermachines en graveermachines worden veel gebruikt in de reclame- en marketing industrie voor het maken van aantrekkelijke en opvallende borden, displays, promotionele producten en andere materialen. Deze machines worden bijvoorbeeld gebruikt voor het snijden en graveren van acryl, hout, leer en andere materialen.

Kunst & ontwerp en laser systemen

In de kunst- en ontwerpwereld worden lasermachines en graveermachines gebruikt voor het maken van unieke en intrigerende kunstwerken. Zo heeft Lion Lasers de houten gevel van het gemeentehuis van Venlo mogen produceren. Met aandacht voor individuele details kan men kunstwerken visueel verfraaien. De creatieve mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Lasermachines kunnen worden gebruikt voor het snijden en graveren van materialen zoals hout, glas, metaal en keramiek.

Lasersystemen in de architectuur en bouw

In de architectuur- en bouwindustrie worden lasermachines veel gebruikt voor het maken van nauwkeurige patronen en ontwerpen in materialen zoals metaal, steen en hout. Onze machines kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het snijden van bouwmaterialen en het maken van maquettes en modellen.

Het onderwijs

Het onderwijs maakt graag gebruik van lasersystemen Lasermachines en graveermachines worden steeds meer toegepast in het onderwijs. In de lessen worden de lasermachines niet alleen gebruikt om prototypen te maken, maar steeds vaker worden complete lessen gegeven rondom het gebruik ervan. Zo krijgen de studenten genoeg ervaring om aan de slag te gaan in de toekomst.

De TU Delft gebruikt onze laser systemen bijvoorbeeld voor educatie en onderzoek binnen de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen. Ook op het voortgezet onderwijs en op hogescholen worden Lion Laser lasersystemen ingezet. Het Rijks heeft een speciale Technasium richting waar jongeren kennis kunnen maken met onder andere bouwkunde, technische natuurkunde en industriële vormgeving. Daarbij is een Lion Laser onderdeel van het educatieve programma.

Lasersystemen zijn veelzijdig inzetbaar

Kortom, onze lasermachines en graveermachines worden in veel verschillende branches en sectoren ingezet vanwege hun enorme veelzijdigheid en precisie. Lion Laser Lasers bieden een efficiënte en nauwkeurige manier om materialen te snijden, te markeren en te graveren, wat zorgt voor snellere productie, betere kwaliteit en een grotere mate van creativiteit en flexibiliteit in het ontwerpproces.

Vragen of meer weten?

Heeft u vragen over materialen, specificaties of toepassingen binnen uw branche? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee en vinden voor iedere uitdaging een oplossing.