Wat zijn de onderhoudskosten van een laser machine?

Dit is een vraag die we bij Lion Lasers regelmatig krijgen, maar die niet heel eenvoudig te beantwoorden is. Wanneer je de laser graveermachine regelmatig schoonmaakt, zou éénmaal per jaar een servicebeurt genoeg moeten zijn. Zo blijft de lasermachine goed functioneren en verlengt u de levensduur.

Service en onderhoud van lasersystemen

De onderhoudskosten van laser systemen zijn deels afhankelijk van hoe goed de lasermachine schoon gehouden wordt en of de graveermachine preventief gecontroleerd wordt. Daarnaast zijn er ook andere belangrijke aspecten die van invloed kunnen zijn op de onderhoudskosten en de levensduur van uw laser machine:

Regelmatige inspectie
Het is belangrijk om regelmatig een visuele inspectie van de lasermachine uit te voeren om te controleren op slijtage, scheuren, corrosie of andere problemen. Dit kan problemen in een vroeg stadium detecteren en helpen voorkomen dat deze problemen zich verder ontwikkelen. 

Schoonmaken
Het regelmatig schoonmaken van de binnenkant van de machine is erg belangrijk. Het ophopen van vuil of stof kan storingen of oneffen gravures veroorzaken. Let op: maak nooit zelf de lens of spiegels schoon. Doe dit altijd in samenspraak met Lion Lasers.

Training en opleiding
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het personeel dat de laser machine bedient, goed getraind en opgeleid is om de machine correct te gebruiken en schoon te houden. 

In het algemeen is het belangrijk om een goed service- en onderhoudsplan op te stellen voor de lasermachine om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken en een lange levensduur heeft. Dit kan ook helpen om onverwachte kosten te voorkomen en de productiviteit te verhogen.

Service en onderhoud door Lion Lasers

Wij bieden standaard bij aanschaf een onderhoudscontract aan. Meestal is een servicebezoek éénmaal per jaar genoeg. Bij intensief gebruik en een vuile omgeving, raden wij aan om tweemaal per jaar service uit te laten voeren. Ook bieden wij een S.L.A. aan. In dit Service Level Agreement kunnen wij een volledig op maat gemaakt servicepakket aanbieden op basis van de wensen van de klant. Hier wordt vaak voor gekozen als er meer dan 2 laser graveermachines op locatie staan.

Bij Lion Lasers staat goede service erg hoog in het vaandel. Wij trachten te allen tijde uw vraag zo snel en goed mogelijk te beantwoorden. Wegens een grote mate van kennis binnen het Lion Lasers team kunnen wij snel schakelen en u voorzien van een gedegen advies.

Ondersteuning is altijd in de buurt
Wij bieden zowel op afstand als op locatie ondersteuning van hoog niveau. Wanneer wij u niet per telefoon verder kunnen helpen, plannen wij graag een bezoek aan uw locatie met u in. Al onze medewerkers beschikken over uitgebreide kennis van lasersystemen, gezien wij onze lasers zelf ontwerpen en bouwen in Nederland!

Heeft uw vraag spoed of wenst u snel geholpen te worden? Telefonisch kunt u ons bereiken via 076-5810101.