LIONALPHA METAL

SUPER NAUWKEURIG LASERSNIJDEN VAN METALEN MET FOLLOW FOCUS

De LionAlpha Metal is een universeel inzetbare snijmachine geschikt voor het snijden van de meeste industriële metaalsoorten. De follow-focus snijkop blijft exact de hoogte van het product volgen hetgeen resulteert in een optimaal snijresultaat. De Lion Alpha zelf bestaat uit een sterk gelast stalen frame van dikke kokerbalken. Het ontwerp staat open voor uitbreidingen en voor optimaal gebruiksgemak.

 • Unieke lasersnijmachine voor plaat én voorgevormde producten
 • Geschikt voor het lasersnijden van diverse metalen
 • Gebruiksvriendelijke bediening en software (DXF direct snijden)
 • Oerdegelijk en betrouwbaar, daarom tot 5 jaar garantie!
Lion Alpha metal Details

SPECIFICATIES

BehuizingCa. 1620 x 1680 x 2030 mm (bxdxh)
Gewichtca. 700 kg
Werkveld950 x 750 mm
LaserkopFollow focus snijkop met coaxial gas flow / Verwisselbare nozzles / Gas assist tot 15 bar
Laserbron1 kW of 2 kW fiberlaser
Golflengte1080 nm
PulslengtePWM modulerend
Pulsvermogen1 kW of 2 kW
PulsfrequentieModuleren tot 100 kHz
Vraag meer informatie
Meer over

LionAlpha Metal

De LionAlpha Metal is erg goed in het fijnsnijden van metalen. Van folies tot diktes van 10 mm in staal, 5 mm in RVS, en 3 á 4 mm koper en aluminium.

De slimme LED verlichting is rondom aan de bovenzijde aangebracht. Zelfs op grote afstand is daarmee duidelijk de status van de machine te zien. De hoogte-assen nivelleren zichzelf bij het nullen en zijn elektronisch uit te lijnen. Voor de bewegingen gebruikt de Alpha Festo assen met kogelomloopspindels en Yaskawa AC-servomotoren. De automatische schuifdeur geeft met een veiligheidsglas goed zicht op het proces. Het standaard werkbereik is 950 x 750 mm. Een groot touchscreen met uitgebreide softwarefuncties zorgt voor een gebruiksvriendelijke bediening. Uniek van deze lasersnijder is dat naast plaatwerk ook 3-dimensionale producten kunnen worden gesneden zoals bijvoorbeeld schakelkasten, gevouwen plaatwerk en gestanste producten.

De LionAlpha Metal kan markeringen aanbrengen tijdens het snijden, echter voor  de snelste en mooiste gravures in metaal heeft Lion Lasers de Lion Classic Fiber en  Lion Icon Fiber machines.

Meer informatie aanvragen

TOEPASSINGEN

Metaal - Lasersnijden en graveren Gelakt staal

Lasersnijden en graveren van gelakt staal

Metaal - Laserlassen van RVS

Laserlassen van RVS

Lasersnijden aluminium

Lasersnijden van geanodiseerd aluminium

Lasersnijden van RVS en staal

Contact

Vragen? Kom in contact

  Download

  Download de brochure

  De LionAlpha is mede geschikt voor laserlassen van diverse metaalsoorten.De slimme LED verlichting is rondom aan de bovenzijde aangebracht. Zelfs op grote afstand is daarmee duidelijk de status van de machine te zien. De hoogte-assen nivelleren zichzelf bij het nullen en zijn elektronisch uit te lijnen. Voor de bewegingen gebruiken we de Alpha Festo assen met kogelomloopspindels en Yaskawa AC-servomotoren. De automatische schuifdeur geeft met een veiligheidsglas goed zicht op het proces.

  Download brochure