JetCleaning / Bicar Blast

Next-level Laserreinigen

Eind 2018 is Lion Lasers de samenwerking aangegaan met JetCleaning B.V., toendertijd nog opererend als Bicar Blast B.V.. JetCleaning is een wereldwijd opererend bedrijf dat unieke reinigingsproducten en machines ontwikkeld voor de Flexografische drukindustrie. Zij bieden producten aan voor het reinigen van rasterwalsen en alles wat nodig is om walsen te inspecteren en beschermen.

Vanuit JetCleaning kregen wij de vraag om een systeem te ontwikkelen voor het reinigen van rasterwalsen en sleeves. Het lasersysteem moest ontwikkeld worden om een duurzaam alternatief te bieden die de gangbare reinigingsmethode met chemicaliën en stralen met bicarbonaat zou kunnen vervangen. Daarnaast was er de wens om een de hoogst haalbare reinigings kwaliteit te bereiken, zonder het superfijne raster te beschadigen.

Lees verder
De missie

UNIEK LASERSYSTEEM

De kennis op gebied van reinigen van rasterwalsen van JetCleaning en onze kennis van lasers zou goed op de proef gesteld worden. Na een flinke periode van gedegen onderzoek, vele testen, metingen en tal van meetings was het ontwerp geoptimaliseerd en de eerste variant daar. De AL1500 was een feit!  Klaar om in het veld getest te worden door een grote producent van flexibele verpakkingen. Daar waar onze innovatieve concurrenten met hun de laser het raster op microniveau beschadigen bleek de AL1500 zelfs na 250 reinigingsgangen nog geen meetbare schade te hebben aangericht. En toch een reproduceerbaar reinigingseffect. Volgens een van de drukkers “de beste uitvinding sinds het brood!”. Missie volbracht!

Hierna is het snel gegaan! Nog 4 varianten van het eerste ontwerp (AL900/AL1700/AL2000/IL8000) zijn sindsdien ontwikkeld. Naast de variatie in maatvoering zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd naar aanleiding van veldtesten van het eerste systeem. Alle varianten zijn reeds geleverd en succesvol in gebruik genomen. Ondertussen draaien zij al enige tijd naar alle tevredenheid en staan er nu in totaal al 8 verschillende systemen in het veld. De laatste 2 zijn eind 2021 geleverd bij de klant.

Een project waar wij van het begin af aan veel potentie in hebben gezien en dus, veel tijd en liefde in hebben gestoken. Het succes van deze ontwikkeling of beter gezegd dit unieke lasersysteem, maakt ons dan ook erg trots!

Klik op de link voor de promotiefilm van het allereerste model: AL1500
https://jet-cleaning.com/offlinelaser/

Klik op de link voor de promotiefilm van de Inline variant: IL8000
https://jet-cleaning.com/inline-laser-il8000/

Interesse in de aanschaf van dit systeem? Neem contact op met onze partner JetCleaning B.V. voor meer informatie. www.jet-cleaning.com