RECEMAT

METAALSCHUIM SPECIALIST

Recemat is gespecialiseerd in metaalschuim. Een zeer open en poreus materiaal, echt een niche product, voor diverse industriële toepassingen zoals katalysatordrager, oliemistscheiders, diffusors, electroden  etc. Machinaal bewerken kan, maar vereist steeds een speciale aanpak. Het kan bij voorbeeld niet zomaar ingespannen worden op een freesmachine of een draaibank. 

Tot voor 2021 werd het snijden van de vlakke platen uitbesteed.  Dat was ofwel lasersnijden, waterstraalsnijden of draadvonken. Al naar gelang het type schuim en de eisen van de toepassing. Met onze nieuwe machine, de Lion Laser Alpha, kunnen we nu vrijwel  elke snijklus in eigen huis uitvoeren. Nickel, nickelchroom, koper, aluminium; er zijn veel typen metaalschuim, maar de Alpha fiberlaser kan er goed mee omgaan. 

Aangezien de standaardafmetingen  van het uitgangsmateriaal niet groter zijn dan 900x600mm is de Alpha met zijn bescheiden afmetingen een zeer goed passende lasersnijmachine. Producten  tot 3mm dik rvs kunnen we nu ook zelf snijden.   Wij zijn erg happy met de Alpha.  En de Alpha ook met ons en wil ook aan de gang voor derden.