VERPAKKINGSMATERIALEN TOEPASSINGEN

MEDISCHE LASERSYSTEMEN

LASERSNIJDEN, LASERGRAVEREN & LASERLASSEN

Binnen Lion Lasers staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Door het toepassen van inkt of labels wordt namelijk het recycleproces verstoord. De inzet van een laser is een goed alternatief. Wellicht bent u al bekend met het aanbrengen van coderingen zoals THT-data en batchnummers op verpakkingen. Lion Lasers wil nog een flinke stap verder gaan en de volledige bedrukking met inkten van verpakkingen verbannen. We hebben al bewezen dat het mogelijk is. De uitdagingen zitten nog in productiesnelheid en kosten.

Inmiddels zijn we al met diverse partijen aan de slag en blijkt het mogelijk om tot een case te komen waarin niet alleen een het milieu winst boekt! Wij gaan graag met u aan de slag om te kijken of we uw verpakking duurzamer kunnen maken.

Een lasergravure is een slijtvaste en duurzame oplossing zodat verpakkingen 100% recyclebaar worden.

MONOSTROOM RECYCLEBAAR PRODUCT

Veel kunststof verpakkingproducten zijn lastig te recyclen omdat ze een wikkel bevatten. Die wikkel is een ander materiaal dan de verpakking zelf waardoor deze gescheiden moet worden van verpakkingen. Niet veel mensen weten dat ook direct bedrukken nogsteeds een vervuilende factor is in het recycleproces. Het is misschien beter dan een wikkel, maar er is nogsteeds een extra materiaal aanwezig. Hierdoor is het heel lastig weer een helder transparant gerecycled kunststof te maken.

Op verschillende verpakkingen wordt wetgeving aangepast om naar monostroom recyclebare producten te komen. Dit zijn producten die slechts uit één materiaal bestaan waardoor het weer goed in een nieuwe grondstof kan worden omgezet.

Met lasergraveren voegen we geen materialen of inkten toe. Naast dat het een besparing is op grondstoffen verstoort dit het monotroom recyclen niet. U kunt uw product dus toch bedrukken, maar dan zonder inkt! Wij vertellen u graag meer over deze nieuwe ontwikkelingen.