KUNSTSTOF

PMMA, PE, PP, ABS, PET, POM, PEEK, etc.

KUNSTSTOF

Het is mogelijk om vrijwel alle soorten kunststof permanent te lasermarkeren. Echter lukt het niet altijd met de meest “gangbare” lasers. Laat u niet uit het veld slaan als u elders hoort dat uw applicatie met een laser niet mogelijk is. Wij bewijzen graag het tegendeel!

Onze machines zijn bijvoorbeeld ook in staat transparante en diverse kleuren kunststoffen zéér fraai te graveren. Denk hierbij aan materialen zoals plexiglas (PMMA), PE, PP, ABS, PET, Tritan, POM (Delrin), mylar, PEEK en nog veel meer. Deze kunststoffen graveren wij met teksten, belijningen, vlakken, data, logo’s, codes of afbeeldingen. De laatste tijd hebben we een doorbraak in het graveren van RPET en PET bereikt. Een strakke gravure waardoor het recycleproces niet verstoort wordt! Bij Lion Lasers is PET fraai bedrukken zonder inkt wél mogelijk.

Het lasergraveren van kunststoffen bespaart niet alleen de kosten van inkten of labels. Het verhoogd in sterke mate de duurzaamheid van uw producten. De recyclebaarheid is volgens onderzoek blijvend optimaal met een lasergravure.

Geschikte lasersystemen voor het uitvoeren van dit proces: